Uitnodiging: 30 mei lanceer ik mijn boek 'AI, voorbij de hype'
Een avond met ondernemers, wetenschappers en kunstenaars
Goedemorgen,
Na maanden schrijven, zwoegen, strepen, denken, twijfelen en herschrijven is mijn boek over AI (zo goed als) af.
Fijn nieuws: AI, voorbij de hype komt uit op 30 mei.
Via deze weg wil ik je uitnodigen voor de presentatie van dit boek: op 30 mei in Pakhuis de Zwijger. Ik vertel die avond over mijn boek en ga in gesprek met kunstenaars, wetenschappers en ondernemers over de impact van AI. De boekpresentatie sluit ik af met een quiz over AI, waarbij je het boek kan winnen (!). Bijzijn, dus.
Deze vragen komen aan bod in het boek en tijdens de presentatie:
Ben je een digitale dino als je niet gisteren al met ChatGPT aan de slag bent gegaan?
Welke impact heeft deze technologie op de arbeidsmarkt – en op jouw baan?
Is het een probleem als je kinderen hun huiswerk niet meer zelf maken maar dit door AI laten doen?
Waarom mogen ambtenaren straks niet meer met ChatGPT werken?
Hoe zit het met de CO2-uitstoot van kunstmatige intelligentie?
Welke nadelen zitten er aan het werken met AI?
Als we ChatGPT gratis kunnen gebruiken, waar betalen we dan mee als we deze chatbot een vraag stellen?
Waarom spannen kranten, schrijvers en kunstenaars rechtszaken aan tegen grote AI-bedrijven?
Ik ga daarbij in gesprek met:
Siri Beerends. Siri is cultuursocioloog en onderzoekt bij medialab SETUP samen met kunstenaars de maatschappelijke impact van digitale technologie. Met haar artikelen stimuleert ze een kritisch debat over kunstmatige intelligentie en toenemende dataficering. Daarnaast is ze promovendus aan de Universiteit Twente.
Laurens Vreekamp. Laurens is journalist en oprichter van de Future Journalism Today Academy en sinds dit jaar is hij de voorzitter van de werkgroep AI & Design van de BNO. In 2022 kwam zijn boek The Art of AI uit, een praktisch boek over AI en machine learning.
Julia Janssen. Julia is kunstenaar en onderzoekt de invloed van digitalisering op onze fysieke wereld. Ze maakt de uitdagingen van data, kunstmatige intelligentie en (surveillance) technologie tastbaar. Naast haar praktijk als autonoom kunstenaar is Janssen ook de ambassadeur van Stichting Data Bescherming Nederland en vertegenwoordigd ze rechtszaken tegen X., Amazon en Adobe.
Denis Doeland. Denis werkte twee decennia bij ID&T, waar hij zich bezig hield met de exploitatie van intellectueel eigendom en de digitale activiteiten van ID&T, Q-Dance en Sensation. Nu is hij werkzaam als CMO en CDO a.i. bij PXR, het moederbedrijf van media als VI, Voetbal Primeur en Bright.
Joop Snijder. Joop is het Hoofd van Research Center AI bij Info Support en werkt daarnaast voor Aigency. Daarnaast is hij de host van de Nederlandse podcast AIToday Live, waarin hij in gesprek gaat met Nederlandse experts op het gebied van kunstmatige intelligentie.
Sanne Cornelissen heeft zich volledig ondergedompeld in het thema efficiënt werken & productiviteit. Ze gebruikt haar achtergrond in gedragspsychologie én AI-tools om mensen slimmer, sneller en met meer plezier te laten werken. Allemaal met haar motto: ‘Work smarter, not harder.’
Zie ik je op 30 mei in Pakhuis de Zwijger? Aanmelden doe je hier. Wil je het boek nu alvast bestellen? Dat doe je op mijn site.
In ander nieuws..
De EU maakt zich zorgen dat Facebook en Insta niet genoeg doen tegen nepnieuws tijdens de Europese Verkiezingen. Fijn dat er actie ondernomen wordt, maar gaat dat ook gebeuren in alle andere landen waar dit jaar gestemd mag worden?
Digitale etiquette blijven relevant. Je kind wil influencer worden: wat moet je doen? Die vraag wordt beantwoord in De Volkskrant.
Ik heb een Masterclass Time Management uitgebracht bij Leadervids. In een uurtje leer ik je hoe je elke werkweek twee gratis werkdagen krijgt. Zonder een minuut langer te hoeven werken. Wie wil dat nou niet?
De Nederlander omarmt artificial intelligence (ai) snel, kopt Computable. Tussen juni 2023 en maart 2024 nam het gebruik van AI toe van 38 naar 58 procent van de bevolking, meldt Peil.nl. Tja, dat is niet helemaal waar. 99,9 procent van de bevolking gebruikt natuurlijk AI, wanneer ze social media, Google of Word gebruiken.
Oud maar goud: DVD’s zijn misschien toch handiger dan je denkt.
Fijne dag,
Aaron Mirck
PS: Wil je ook een keer iets delen of is je iets opgevallen dat anderen niet mogen missen? Laat het me weten. Deze nieuwsbrief stuur ik inmiddels naar meer dan 2.400 abonnees. Lees je deze nieuwsbrief met plezier? Support de nieuwsbrief dan door anderen er op te wijzen. Wil je meer weten over AI, digitale etiquette of slimmer werken? Op deze pagina vind je mijn lezingen.