Is 5 uur schermtijd te veel? Voor jou? En je kat?
Hoe heurt het online?
Je leest en hoort wel vaker dat mensen behoefte hebben aan tips om bewuster om te gaan met technologie. Je leest het bijvoorbeeld op social media en in de mainstream media. Ze schrijven artikelen over tech-dilemma's als digitale erfenissen, Strava-etiquette, eten posten op Instagram en het delen van Netflix-wachtwoorden.
Zijn deze stukken incidenten? Ik denk het niet. Het lijkt verdacht veel op een trend. Was er maar iemand om die trend te watchen.
Hoe maak je foto's van je eten? Gen Z maakt bewust lelijke foto's, om zich te onderscheiden van de niet-hippe millennial (Via @havermelkelite)
Tijd voor tech-etiquette
Hoe post je je eten op Insta? Hoe fix je je digital erfenis? Deugt het om Netflix-wachtwoorden uit te lenen? En hoe zit het met Strava-etiquette: post je elk ritje? Was er maar een boek met het antwoord op al deze vragen.
Maar wacht eens: dat boek is er! Het heet Niet appen tijdens het eten. En je kan bij de presentatie van deze gids voor de 21e eeuw zijn.
Op 9 november presenteer ik samen met co-auteur Sanne Kanis, psycholoog Thijs Launspach, wielren-journalist/Strava-deskundige Thijs Zonneveld en podcastmaker/schrijver Liesbeth Rasker het boek Niet appen tijdens het eten in Pakhuis de Zwijger. Je kan je hier aanmelden:
Waarom is dit boek nodig? Zoals verkeersregels het verkeer regelen, zorgen etiquette ervoor dat we in het sociaal verkeer niet tegen elkaar opbotsen. Digitale etiquette helpen ons in de 21e eeuw, aangezien het sociaal verkeer steeds vaker digitaal verloopt.
Onderdeel van deze handige en grappige gids: een Zoom-etiquette-gids, aangezien sinds de lockdowns veel meetings online plaatsvinden. Hieronder vind je een voorpublicatie uit het boek. Handig, toch?
Over schermtijd gesproken: lifestyle-magazine Mint Lounge beantwoordt de vraag op of je huisdier misschien ook teveel schermtijd kan hebben.
Benieuwd naar het antwoord? Lees en luister het stuk hier. (Ook interessant: als je als baasje te lang naar je scherm kijkt, misdraagt je huisdier zich vaker, om zo toch je aandacht te trekken.)
Vond je deze nieuwsbrief leuk? Ik maak ‘m graag. Je kan mij helpen door mijn nieuwsbrief door te sturen, mijn boek te kopen of mij te boeken als spreker over digitale etiquette. Of huur me in om een tekst of lezing te maken met behulp van AI. Vragen of opmerkingen? Stuur me een berichtje.
Voor nu: een fijne dag,
Aaron